Bakgrund och vision
Uppkallad efter läkaren och författaren Charles Emil Hagdahl låter Östergötlands museirestaurang inte historien gå dig förbi. Här samsas skön konst och tidsenlig interiör med läckerheter i den inflytelserika kokboksförfattarens stuk. Charles Emil Hagdahl skrev Kok-konsten – som vetenskap och konst, en kokbok som fick stort inflytande i många svenska hem under slutet av 1800-talet. Han testamenterade hela sin konstsamling till Linköpings stad och lade därmed en del av grunden till museet och dess samlingar. Idag är historiens vingslag viktiga för restaurangens själ och narrativ med ambitionen att låta konst, kultur och lokal historia genomsyra kök, programverksamhet och estetik.
Charles Emils fungerar som en viktig del av museet, där program- och restaurangverksamhet knyts samman för härliga helhetsupplevelser. Denna korsbefruktning skapar även möjligheter för bokning av evenemang av olika slag såsom konferens, minnesstund eller after work (läs mer om våra upplägg nedan). Restaurangen har fullständiga rättigheter.
Under sommarhalvåret är museets takterrass öppen med en bar fylld av läskande dryck, bakverk, gott kaffe, lättare rätter och Viljans egen glass. Här kan du njuta ordentligt av läckerheter, lugn och stans bästa utsikt.